Skip to main content

Fysiotherapie Alkmaar
bij Sports Performance Alkmaar

Begeleiding bij herstel van bewegingsproblemen

Begeleiding bij herstel van bewegingsproblemen

Begeleiding bij herstel van Bewegingsproblemen

Vaak is zelfherstel bij fysieke ongemakken of letsels niet mogelijk. Om weer snel en zonder klachten te kunnen bewegen, is professionele fysiotherapeutische zorg of revalidatie essentieel. Denk daarom aan begeleiding bij herstel en bewegingsproblemen. Bij Sports Performance krijg je intensieve begeleiding van een van onze deskundige (sport)fysiotherapeuten, volgens onze specifieke behandelmethoden.

Ondersteuning in het herstelproces van bewegingsklachten
We zetten fysiotherapie in om cliënten te ondersteunen bij hun herstelproces, zodat ze zonder pijn kunnen bewegen en hun gebruikelijke dagelijkse bezigheden kunnen hervatten. Onze expertise in sportfysiotherapie richt zich specifiek op atleten van elk niveau en biedt meer diepgang dan standaard fysiotherapeutische behandelingen.

Ondersteuning in het herstelproces van bewegingsklachten

Onze sportfysiotherapeuten helpen blessures voorkomen. Mocht een sporter toch geblesseerd raken, dan zorgen wij ervoor, via intensieve revalidatie (d.m.v. de door ons ontwikkelde protocollen) dat hij of zij zo snel en verantwoord mogelijk weer medisch herstelt. Vervolgens werken we samen aan de terugkeer naar sport, de zgn. return to play, ongeacht leeftijd of niveau van de sporter.

Sports Performance beschikt over de kennis, ervaring en faciliteiten om sportblessures vast te stellen, te behandelen én om verergering van blessures te helpen voorkomen. Wij hebben inzicht in bewegingswetenschappen en performance coaching, welke van belang zijn bij de preventie en volledige revalidatie van sport gerelateerde blessures. Daarom houden wij in onze behandelplannen specifiek rekening met de bewegingsaspecten van jouw sport , de fysiologie, sterke en zwakke punten, en blessurerisico.

Ondersteuning in het herstelproces van bewegingsklachten: onze specialisaties

Knieblessures

 • Algemene knieklachten
 • Kruisbandblessure (Voorste Kruisband, Achterste Kruisband)
 • Meniscusklachten (scheur of andere blessure)
 • Patellofemoraal pijnsyndroom (PFPS, pijn rondom de knie)
 • Knieprothese (nieuwe knie)

Bovenbeenblessures

 • Liesblessure
 • Heupklachten
 • Hamstringblessure (verrekking, scheuring of volledige ruptuur)
 • Heupprothese (nieuwe heup)

Onderbeenblessures

 • Kuitblessure (zweepslag)
 • Achillespeesruptuur

Enkelblessures

 • Kuitblessure (zweepslag)
 • Achillespeesruptuur

Schouderblessures

 • Algemene schouderklachten
 • Schouderinstabiliteit
 • Labrum repair (herstel kraakbeen in de schouder)

Rug- en nekklachten

 • Nekklachten
 • Aspecifieke rugklachten
 • Herniaklachten

Professionals in Sportfysiotherapie

Voor ondersteuning in het herstelproces van bewegingsklachten gebruiken wij diverse methodes. Door middel van fysiotherapeutische zorg ondersteunen we cliënten bij hun herstel, zodat ze hun bewegingsvrijheid herwinnen en weer kunnen deelnemen aan hun dagelijkse routines. Onze expertise ligt in sportfysiotherapie, die zich specifiek richt op atleten en verder gaat dan de standaard fysiotherapeutische behandelingen.

Onze deskundigen in sportfysiotherapie zetten zich in voor het voorkomen van blessures en bieden atleten de nodige begeleiding om veilig te herstellen van sportgerelateerde kwetsuren. We werken nauw samen met hen aan het herwinnen van hun optimale fysieke capaciteiten en conditie, ongeacht hun leeftijd.

Met onze expertise in sportfysiotherapie hebben we de mogelijkheid om sportblessures te diagnosticeren en te voorkomen dat ze verergeren. Onze kennis van bewegingswetenschappen en performance coaching speelt een cruciale rol in zowel het voorkomen als het volledig herstellen van sportblessures. In onze behandelplannen nemen we daarom de specifieke eisen van jouw sport, jouw fysieke kenmerken, sterke en zwakke punten, en het risico op blessures in acht.

Behandeling en preventie van sportblessures in Alkmaar

Sportfysiotherapie door professionals

Behandeling en preventie van sportblessures in Alkmaar

Met fysiotherapie helpen we patiënten herstellen zodat ze weer goed kunnen bewegen en hun normale dagelijkse activiteiten kunnen doen. Sportfysiotherapie – waarin wij gespecialiseerd zijn – heeft een sterke focus op sporters en gaat een stap verder dan algemene fysiotherapie.

Onze sportfysiotherapeuten voorkomen blessures en helpen atleten verantwoord revalideren van sportblessures. Vervolgens werken we met ze samen om terug te keren naar hun maximale fysieke prestaties en conditie, ongeacht hun leeftijd.

Als sportfysiotherapeuten beschikken wij over de kennis, ervaring en faciliteiten om sportblessures vast te stellen en de verergering van blessures te voorkomen. Wij hebben inzicht in bewegingswetenschappen en performance coaching, welke van belang zijn bij de preventie en volledige revalidatie van sport gerelateerde blessures. Daarom houden wij in onze behandelplannen rekening met jouw sport en beweging, fysiologie, sterke en zwakke punten, en blessurerisico.

Revalidatie is topsport

Als je voor revalidatie bij Sports Performance komt, krijg je een op maat gemaakt revalidatieplan. Wij combineren hierin onze uitgebreide kennis van fysiotherapie met alle vormen van training.

Fysiotherapie en behandeling van sportblessures.

Preventie en behandeling van sportblessures

In de beginfase zal de behandelfocus voornamelijk liggen op het verlichten van pijn, het reduceren van ontstekingen en het herstellen van de normale mobiliteit en spierkracht. Naarmate het herstel vordert, verschuift de aandacht naar het uitvoeren van specifieke functionele oefeningen en bewegingen die relevant zijn voor de sport die je, hetzij competitief of recreatief, beoefent. Deze algemene aanpak is van toepassing op niet-operatieve blessureherstel. Indien je een orthopedische operatie hebt ondergaan, adviseren we je om onze postoperatieve revalidatiemethoden te raadplegen.

Veelal zoeken sporters pas hulp van een fysiotherapeut wanneer ze reeds blessures of pijn ervaren, wat niet aan te raden is. Bij Sports Performance beschikken we over de expertise om spierkracht onbalans en zwakheden te identificeren die kunnen leiden tot blessures. Daarnaast zijn we in staat om een preventief programma te ontwikkelen, inclusief effectieve opwarm- en afkoelroutines en gerichte oefeningen.