Skip to main content

Vergoedingen en betalingen
bij Sports Performance Alkmaar

Bij Sports Performance hebben we met alle zorgverzekeraars overeenkomsten, wat betekent dat we de kosten van jouw fysiotherapiebehandelingen rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar kunnen declareren. Het is echter van groot belang om vooraf te controleren of jouw verzekering voldoende dekking biedt voor fysiotherapie.

We raden je aan om je polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te achterhalen welke vergoedingen voor fysiotherapie specifiek van toepassing zijn op jouw situatie. Op deze manier kun je onverwachte kosten vermijden en ten volle profiteren van de hoogwaardige zorg die Sports Performance te bieden heeft.

Basisverzekering en fysiotherapie

Bij Sports Performance vinden we het essentieel dat je goed geïnformeerd bent over de vergoeding van fysiotherapie door jouw zorgverzekering. In de meeste gevallen vergoedt de aanvullende verzekering fysiotherapie, terwijl de basisverzekering dit doorgaans niet doet.

Het is raadzaam om jouw polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar om te achterhalen welke dekking voor fysiotherapie van toepassing is in jouw situatie. Zo kun je goed geïnformeerd beslissingen nemen over de behandelingen die je nodig hebt.

Chronische indicatie

Heb je een chronische aandoening? Dan wordt in veel gevallen fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering vanaf de 21e behandeling. Je betaalt de eerste 20 behandelingen dan zelf. Wel kan je hiervoor gebruik maken van een aanvullen verzekering bij je zorgverzekeraar.

Goed om te weten: je betaalt altijd het eigen risico voor zorg uit de basisverkering. Dit bedrag wordt vastgesteld door de overheid en is geldig voor het lopende jaar. Je betaalt dus elk jaar het eigen risico. Lees hier meer over het eigen risico.