Skip to main content

Thermo4U helpt jou bij herstel

Thermo4U / Sports Performance is het eerste bedrijf in Nederland dat Infrarood thermografie (IRT) gebruikt bij (sport)fysiotherapie, revalidatie, preventie en monitoring van belasting van het menselijk lichaam . Door middel van IRT kunnen we een (dreigende) overbelasting bij de sporter/ patiënt in een vroeg stadium ontdekken, vaak nog voordat hij of zij het zelf voelt. IRT is objectief (niet te beïnvloeden door de patiënt zelf) en snel. Bovendien is het “niet-invasief”, wat betekent dat het resultaat wordt verkregen zonder de atleet aan te raken.

Wat is Thermo4U

Tijdens activiteit moet het menselijk lichaam zijn warmte kwijt. Dit kan op verschillende manieren. Dit gebeurt in rust voor het grootste deel (>50%) door middel van (infrarode) straling. We voelen dit als warmte, maar het is straling! We kunnen deze straling niet met het blote oog waarnemen, maar onze speciale infrarood “warmtecamera” wel. We kunnen deze straling omzetten in een foto. De door ons ontwikkelde software kan deze foto omzetten in een beeldje, en zo berekenen waar de meeste straling plaatsvindt.

Het lichaam streeft altijd naar evenwicht, wat betreft de bloedstroom. Dit wordt “homeostase” genoemd. Wanneer er een (dreigend) letsel of overbelasting optreedt, zal het lichaam dit eerst proberen zelf op te lossen door meer bloed naar het getroffen gebied te sturen. Doordat het aangedane gebied warmer wordt, zal het meer straling geven. Er ontstaat een verstoring van de homeostase: een asymmetrie. Dat is te zien en te meten. De mate van asymmetrie wordt weergegeven in een kleur: grijs is normaal (daar streven we naar), via geel, rood en paars gaat het naar zwart. Zwart betekent vaak een (dreigende of oude)blessure.

Thermo4U biedt hulp bij letsel of overbelasting.
Thermo4U camera geeft warmte weer in het lichaam.
Thermo4U voorbeeld van camera naar diagnose.

Thermo4U De oplossing!

We gebruiken IRT bij:

  • Preventie: Hier kunnen we een dreigende overbelasting detecteren voordat de sporter het zelf voelt – We monitoren sporters, atleten, kortom gezonde mensen.
  • (Fysiotherapeutisch) onderzoek: Tijdens onderzoek laat IRT de asymmetrie zien. Dat kan soms zelfs op een ander gebied zijn dan waar de pijn vandaan komt!
  • Return to play: Regelmatige IRT-monitoring stelt ons in staat om te zien of een geblesseerde speler klaar is voor de volgende stap in zijn revalidatieproces
  • Load management: IRT kan het hele seizoen een heel team volgen en monitoren en fungeert als hulpmiddel voor coaches en medische staf in termen van (over)belasting van de spelers.