Skip to main content
Ralph van der Horst fysiotherapie en sportfysiotherapie

Ralph van der Horst

Mede-eigenaar & fysiotherapeut

Mijn naam is Ralph van der Horst, een sport)fysiotherapeut met specialisaties in het behandelen van knieletsels en hamstringblessures. Bovendien heb ik uitgebreide ervaring als performance specialist en ben ik mede-eigenaar van Sports Performance Nederland.

Met mijn ervaring als sportfysiotherapeut en voormalig revalidatiespecialist bij AFC Ajax heb ik uitgebreide ervaring met het werken met voetballers en andere atleten. In de afgelopen jaren heb ik naast vele ‘gewone’ patiënten ook tientallen nationale en internationale topsporters mogen bijstaan, waaronder:

• Rafael van der Vaart
• Nicolai Boilesen
• Anwar el Ghazi
• Mo Attaibi
• Joomay Odjo
• Peter Rozenbeek

Vanwege mijn uitgebreide onderzoek naar hamstrings en mijn ruime ervaring en kennis op het gebied van het behandelen van hamstringblessures, heb ik de bijnaam “The Hamstring Guy” verworven. Ik heb mijn kennis gebundeld in een boek met de titel “The Hamstrings Explained”, waarvan binnenkort de tweede druk zal verschijnen. Het boek is bedoeld om mijn expertise te delen en anderen te helpen bij het begrijpen en verzorgen van hun hamstrings.

Naast mijn schrijfwerk en het helpen van anderen, ben ik actief in verschillende activiteiten zoals volleybal, (race)fietsen en skiën. Daarnaast geef ik workshops en presentaties, niet alleen in Nederland maar ook in België, Canada en de Verenigde Staten. Ik ben ook intensief betrokken bij de ontwikkeling en toepassing van infrarood thermografie (IRT).

Opleidingen
HBO (Bsc) Fysiotherapie, Academie voor Fysiotherapie Leffelaar
Performance Specialist (alle mentorships), EXOS (USA)

Specialisaties
Sportfysiotherapie
Blessure revalidatie: hamstring, kruisbanden, gecompliceerd knieletsel, PFPS
Dry needling
Infrarood thermografie

Werkzaam op locatie(s)
Sports Performance Zaanstad
Sports Performance Alkmaar

Talen
Nederlands
Engels
Duits
Frans

BIG-nummer
49033937704