Skip to main content

Zwangerschapstraining
bij Sports Performance Alkmaar

Zwangerschapstraining
bij Sports Performance Alkmaar

Sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling

Zwangerschapsgym en sporten na de bevalling brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee. Het draagt er aan de ene kant toe bij dat je tijdens je zwangerschap zo fit mogelijk blijft. Aan de andere kant helpt het je na de bevalling sneller te herstellen. Prenatale fitness en postnatale fitness zorgen er dus voor dat je letterlijk en figuurlijk goed in je vel zit en blijft zitten! Dat maakt toch van iedereen een leuker mens?

Anne Wester is gespecialiseerd in pre- en postnatale fitness en biedt op onze locatie Sports Performance Alkmaar een speciaal fitnessprogramma aan, afgestemd op – en exclusief voor – (aanstaande) moeders. 

De voordelen van trainen tijdens de zwangerschap

Waarom zwangerschapsfitness?

Je lichaam ondergaat in deze periode veel veranderingen om je voor te bereiden op de bevalling. Maar je bent tot zoveel meer in staat dan je misschien denkt. Met de juiste sportieve benadering haal je veel energie en kracht uit deze bijzondere tijd. Met zwangerschapsfitness hou je jouw core en bekkenbodem gezond en sterk. Zo verhelp en voorkom je veel lichamelijke klachten. Niet alleen tijdens je zwangerschap en postpartum herstel, maar ook daarna. D.m.v. onze zwangerschapsfitness zul je je krachtig en vol vertrouwen voelen om de vormen van sport en bewegen te doen waar jij gelukkig van wordt.

Wat houdt het fitnessprogramma in?

Dat is deels afhankelijk van jouw behoeften als (aanstaande) moeder. Vind je het fijn om alleen of in kleine groepjes met een ervaren trainer te sporten? Bij Sports Performance Alkmaar kun je Healthy Mom small group training of personal training volgen.

De rode draad van onze fitnessprogramma’s tijdens en na je zwangerschap zijn:

Beweging

Krachttraining

Voeding

Gezondheid

Pakketten

Ben je klaar om actie te ondernemen, zodat je je weer fit en energiek voelt? Of wil je eindelijk de klachten aanpakken waar je al zo lang mee loopt? Super! Maar waar begin je? Anne helpt je graag, zodat je snel resultaat kan boeken en je doelen kan behalen. Wil je met een trainer op onze locatie in Alkmaar aan de slag? Wees er snel bij, dan kom je in aanmerking voor onze tijdelijke introductieaanbieding.

 Sports Performance is gevestigd in het AZ-stadion en biedt veel privacy. Je kunt er alleen op afspraak trainen en met maar één groepje tegelijk. Bovendien zit de trainingsruimte op de eerste verdieping, uit het zicht van eventuele mensen buiten. Privacy is dus gewaarborgd! Zelf aanmelden voor de dagen en tijden die jou uitkomen kan handig via de app.

De Alkmaarse sportstudio van Sports Performance is gevestigd in het AZ-stadion en biedt veel privacy. Je kunt er alleen op afspraak trainen en met maar één groepje tegelijk. Bovendien zit de trainingsruimte op de eerste verdieping, uit het zicht van eventuele mensen buiten. Zelf aanmelden voor de dagen en tijden die jou uitkomen kan handig via de app.

Small Group Training

Hoe leuk is het om samen met andere (aanstaande) moeders te trainen! Zwanger of net bevallen? Samen Anne kun je door specifieke en uitdagende trainingen jouw doel behalen. Naast de in-person groepstrainingen krijg je toegang tot een online omgeving. Hier vind je gezonde recepten die heerlijk zijn én snel op tafel staan. Ook kun je hier jouw calorie inname berekenen en alles handig invoeren en bijhouden. Met deze tools bij de hand boek je snel resultaat en komt jouw doel iedere dag een stapje dichterbij.

Personal Training

Wil je graag fit en sterk zijn tijdens en na je zwangerschap? Of heb je na je zwangerschap last van klachten zoals:

 • Urineverlies
 • Aanhoudend pijn aan je nek, schouders of rug
 • Een blijvende diastase
 • Ademhalingsklachten

Dit zijn voorbeelden van typische klachten die na de zwangerschap kunnen opspelen, maar ook weer met de juiste begeleiding verholpen kunnen worden. Zelfs als je al jaren verder bent. Zonde om hier dus mee te blijven lopen. Wat je wens ook is, samen met Anne ga jij één-op-één of als duo aan de slag om jouw aangegeven doel te bereiken. Dit doe je niet alleen door te trainen maar ook door middel van een voedingsanalyse. Met een persoonlijk plan werk je hierna stap voor stap aan een verbeterde leefstijl.

Wat klanten over ons zeggen…

 • Een enthousiaste moeder

  Zwangerschapstraining

  Ik ben lessen gaan volgen bij Sports Performance Alkmaar. Wat ik nu na een maand al kan zeggen: Het beste wat ik mijzelf ooit cadeau heb gegeven. Ik volg privélessen bij Anne en kan dit elke vrouw aanraden. Anne is zeer professioneel en respectvol, echt een fijn persoon die meedenkt en handige tips heeft.  

 • Lieke

  Zwangerschapstraining

  Halverwege mijn zwangerschap ben ik gaan trainen bij Anne. Ze heeft mij heel veel geleerd over de juiste techniek en ademhaling gebruiken tijdens het sporten zodat ik nog lekker intensief heb kunnen trainen. Hierdoor ben ik tijdens de zwangerschap echt fitter en sterker geworden..  

 • Charlotte

  Zwangerschapstraining

  Normaal gesproken rijd ik fanatiek paard maar tijdens de zwangerschap is dat op een bepaald moment niet meer verantwoord. Ik zocht daarom een alternatief. Ik wilde wel graag fanatiek (en verantwoord) blijven sporten en daarom kwam ik uit bij Anne. Tijdens de les is er een goede afwisseling tussen ademhalingsoefeningen, mobiliteit, cardio en krachttraining. 

 • Kim

  Zwangerschapstraining

  Na mijn bevalling dacht ik snel zelf weer het sporten op te pakken. Helaas viel het me erg tegen en ben ik bij Anne gestart. Wat ben ik daar blij mee! Ik raad eigenlijk elke vrouw na haar bevalling deze training aan! Er is zoveel met je lijf gebeurd en veranderd na een bevalling. Je moet het zorgvuldig weer opbouwen.

 • Iris

  Zwangerschapstraining

  Toen ik er achter kwam dat ik zwanger was dacht ik ik ga gewoon sporten zoals ik altijd doe, maar na een week of 20 merkde ik dat ik behoefde had aan speciale aandacht voor sporten tijdens zwangerschap. Ik ben op internet gaan zoeken en kwam zo bij Anne terrecht. Gelijk een proefles ingepland. Dit voelde onwijs goed. Anne heeft heel veel verstand van het lichaam tijdens zwangerschap en de veranderingen die het lichaam doormaakt.