Skip to main content

Fysiotherapie Alkmaar

Het beoefenen van lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap en na de bevalling brengt talrijke gezondheidsvoordelen met zich mee. Het helpt niet alleen om tijdens de zwangerschap fit te blijven, maar ook om sneller te herstellen na de bevalling. Door deel te nemen aan zwangerschapsgym en postnatale fitness kun je zowel fysiek als mentaal goed in je vel zitten en blijven. Dit heeft een positieve invloed op je algehele welzijn.

Bij Sports Performance Alkmaar biedt Anne Wester gespecialiseerde pre- en postnatale fitnessprogramma’s aan, specifiek ontworpen voor (aanstaande) moeders. Op deze locatie kun je profiteren van een op maat gemaakt trainingsprogramma dat exclusief beschikbaar is voor deze doelgroep.

“Ben je op zoek naar zwangerschapsfitness in Alkmaar? Bij Sportsperformance Alkmaar wordt je begeleid en kan je gebruik maken van zwangerschapstraining zowel tijdens al na je bevalling!”

Wat is zwangerschapsgym of -training?

Zwangerschapsgym of zwangerschapstraining is een speciale vorm van lichaamsbeweging en training die gericht is op zwangere vrouwen. Vaak worden er ook zwangerschapscursussen gegeven. Het helpt hen om fit en gezond te blijven tijdens de zwangerschap en bereidt hen voor op de bevalling. In Alkmaar zijn er verschillende opties voor zwangerschapsgym, zwangerschapstraining en zwangerschapscursussen. Deze cursussen worden vaak gegeven door ervaren professionals zoals verloskundigen, fysiotherapeuten of gespecialiseerde trainers. Tijdens de cursus worden diverse oefeningen en technieken aangeleerd, die specifiek zijn afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van zwangere vrouwen. Zo wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan het versterken van de bekkenbodemspieren, het verbeteren van de houding en het verlichten van eventuele zwangerschapsklachten. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen die van pas kunnen komen tijdens de bevalling. Zwangerschapsgym biedt dus een combinatie van lichaamsbeweging, ontspanning en voorbereiding op de bevalling, waardoor vrouwen zich fysiek en mentaal beter kunnen voelen tijdens de zwangerschap.

Sporten tijdens de zwangerschap

Gedurende de zwangerschap ondergaat je lichaam talrijke veranderingen ter voorbereiding op de bevalling. Het is echter belangrijk om te beseffen dat je tot veel meer in staat bent dan je wellicht denkt. Met de juiste sportieve aanpak kun je veel energie en kracht halen uit deze bijzondere tijd. Zwangerschapsfitness helpt je om je core en bekkenbodem gezond en sterk te houden, waardoor je veel lichamelijke ongemakken kunt voorkomen en verlichten. Dit geldt niet alleen tijdens je zwangerschap en het herstel na de bevalling, maar ook op de lange termijn. Door middel van onze zwangerschapstraining zul je je krachtig en zelfverzekerd voelen, zodat je kunt genieten van de vormen van sport en beweging die jou gelukkig maken.

Trainen-tijdens-de-zwangerschap-alkmaar

De voordelen van sporten tijdens en na de zwangerschap

Je lichaam ondergaat in deze periode veel veranderingen om je voor te bereiden op de bevalling. Maar je bent tot zoveel meer in staat dan je misschien denkt. Met de juiste sportieve benadering haal je veel energie en kracht uit deze bijzondere tijd.

Met zwangerschapsfitness onder begeleiding hou je jouw core en bekkenbodem gezond en sterk. Zo verhelp en voorkom je veel lichamelijke klachten. Niet alleen tijdens je zwangerschap en postpartum herstel, maar ook daarna.

D.m.v. onze zwangerschapsfitness zul je je krachtig en vol vertrouwen voelen om de vormen van sport en bewegen te doen waar jij gelukkig van wordt.

Meld je aan voor een gratis proefles!

Wil je weer fit en energiek worden? Of eindelijk afrekenen met langdurige klachten? Geweldig! Maar waar moet je beginnen? Anne staat klaar om je te helpen, zodat je snel resultaat kunt behalen en je doelen kunt bereiken. Als je graag met een trainer wilt trainen op onze locatie in Alkmaar, meld je dan aan voor een proefles. Sports Performance bevindt zich in het AZ-stadion en biedt optimale privacy. Je kunt er alleen op afspraak trainen en er is altijd maar één groepje tegelijk aanwezig.  In onze sportstudio in Alkmaar zorgen we ervoor dat je in een veilige en privéomgeving aan je doelen kunt werken.